25.2.2012 1:16:32 NovákováM
Re: Partner starší o 25 let a problém s rodinou
Ence, když ty si trochu odporuješ.
Když jsi zakládala téma, psala jsi, že je ti s ním dobře, chceš vztah rozvíjet, zamilovat se,
maminky moc nepředpokládají, že chodíme s někým jen tak, abychom vychutnávaly krásné chvíle - tudíž obavy maminky chápu...
ty pak píšeš, že jako na chvíli možná...
ale máma má prostě o tebe starost a už ta obecná "tááákovýýý věkový rozdíl, co když bude tohle.. atd" je prostě logický. Pro mámu je vztah nevhodný či nepochopitelný, ona v základu přemýšlí - nebo jí záleží na tom, abys náhodou nebyla někdy nešťastná a tuhle věkovou nerovnost vnímá jako problém z jejího úhlu pohledu.
To, že ty nyní ne, není podstatné, mámám prostě většinou záleží na tom, aby děti byly v pohodě nejen teď, ale i v budoucnosti.
Mmch, i moji rodiče to vnímali obdobně a od jisté doby je chápu, (chápala jsem je i tenkrát, i přes růžové brýle jsem nebyla a nejsem slepá),
prostě obecně to obvyklé není, zájem mámy není, aby ses starala o nemocného starého muže, není-li to multimilionář a i tak... prostě pravděpodobnost bezdětnosti, nebo mladé vdovy, třeba i s dětmi je vyšší, než bude-li tvůj parner věkově přiměřený.
Jsem žena muže bez milionů, báječného chlapa o 20 let staršího, moji rodiče to vzali docela v pohodě, ale to, co jsem ti napsala mi řekli také. My žijeme na vesnici, snadné to nebylo ani trochu a není a nebude.
Prostě zde je problém s rodinou předvídatelný a nedivím se tomu názoru maminky.
Odpovědět