26.2.2012 15:39:04 *Owls*
Re: " kožovec rybí "-tzv.krupička
To je mi tě líto
My jsme ji měli před lety v akváriu se závojnatkami. Já myslím, že od začátku do úplného konce, kdy měly ryby v podstatě čistou vodu to trvalo snad měsíc a půl? Ale byla to piplačka. Ony jsou závojnatky dost velká "prasata" i bez nemoci, a v případě krupičky jsem jim musela filtr a část vody čistit a měnit snad denně. Žádná z ryb se neodebrala do věčných lovišť
Ale teď mi dochází, že se jim na tělech objevovala snad postupně. Prostě vždycky, když jsem už myslela, že je konec, tak se objevily další tečičky...
V pátek jsem mluvila se sousedem kterej říkal, že si ji před nedávnem taky dotáhli domů a až na 2 rybky, jim vychcípalo celé akvárium!
Přišla na to řeč, když jsem mu říkala o trápení s hnědými šneky, které jsem si dotáhla s rostlinou. Říkala jsem, že na ně nic nefunguje, Heleny je nežerou a i když do té vody liju "litry" jedu, stejně tam jsou... Tak mi povídal, jestli nechci pár naběraček té jejich vody
Docela mě tím pobavil, i když je mi líto, že u nich to takhle dopadlo. Sousedka je letitá akvaristka, tak je vidět, že někdy se prostě nedaří i zkušenému
Nám ryby nechcípají. Já je nosím zpět do zverimexu, protože starost o 10 akvárií bych nezvládla a jak ty ryby rostou, pořebují více a více místa.
Držím palce, ať nad nemocí zdárně zvítězíte
Odpovědět