Ono to není jen tak. Pokud máš žijící příbuzné tak z nich vytáhni co můžeš a pečlivě zapiš. To je základ. Já začala pavoukem na papíře kdo jak a ským je spřízněn Pokud budeš mít jakékoli dokumenty je to dobré.
Já mám třeba tetu která mi komplet identifikovala rodinné album a můj děda taky velký kus takže mám třeba identifikované foto na kterém je moje praprababička a na druhé prapraděda s celou rodinou. (ale to pro rodokmen není podstatné jen příjemné)
Zkus zjistit zda za protektorátu někdo z nic nedělal ve státní správě nebo na důležitém postu (to sepak musel prokazovat rodokment), to mi tu radily holky u nás prd.
No a pak si tiše přej aby měl neobvyklé jméno, byl nějak význanmný či bohatý... to je dobrý ale u nás všichni chudí jak kostelní myš s běžným příjmením takže jsem se daleko nedostala.
Jinak já si objednala nějaké knihy pro začínající genealogy z http://www.genealogie.cz/ a velmi zajímvé čtení...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.