Re: Zpíváte si doma, na akcích s kamarády apod.? Pokud ano, jaké písničky?
Doma si zpíváme s holkama - tedy více jsme zpívaly, když byly menší.... Třeba v autě na nějaké delší trati dokážeme pět i pár hodin v kuse... Co? Cokoli.... Od lidovek, přes táborákové, Kryla, Suchýho-Šlitra po jejich "dětské hity" (třeba i: "...jsi moje mááááma, moje máááma, kterou mám nadevše ráááád....."
).
Co se týká akcí s kamarády - mám dvě skupiny kamarádů - lid z mládí a dětství, převážně stále sídlící v Brně, tak tam si dnes nezpíváme, neb se vidíme tak jednou za rok i dva a pokud bychom zpívali, tak si nestíháme pokecat....
No a pak lidi tady, kdy teď žiju.... No a vzhledem k tomu, že hlavní gró lidí okolo mne jsou lidi z pěveckého spolku a ochotníci, tak NO COMMENT.... Když jedeme na soustředění (už se těším, letos 4. - 6.5.), tak máme denně takových 7 - 8 hodin zkoušek a ve zbylém čase co???? .... no přece zpíváme.... Večer se sesedneme, obložíme stoly tím, co kdo dovezl, nalijeme vínečko a začneme.... Repertoár je od "Když jsem šééééél z Hradišťáááááá z požehlnáááánííííí....." přes Ježka, Suchýho - Šlitra, Kryla, "Stánky" a jiné hity... až po hrůzy typu "Hora skrýýýýváááá slunce pod klobouk, z oblakůůůů do pampelišek fouk.....". No a ke třetí - čtvrté ráno dojde i na "Kaťušu" a podobné hity, neb věkový průměr sboru je asi 55 let, takže po litříku vína se nám vybavují slova písní dááávno neslyšených
.
Spát se jde okolo 5. a v 9 začíná opět zkouška. Dvořák, Janáček, Mozart, lidovky,
Syiahamba a další a další.....
Simča
Odpovědět