16.4.2012 12:10:00 L+2 ks
Re: větrovka
Lucul, ale já jsem v tomhle trochu exot. Já nosím jen tílka,topy,trika bez rukávů, protože se strašně potím. Jakmile vlezu do budovy,autobusu svlékám bundu,mikinu. V zimě nenosím zimní boty ani rukavice,vyteplené kalhoty, protože to není potřeba. Je mi teplo i tak. Pod zimní bundu jen tílko, výjimečně v mrazech lehčí mikinu. Termoprádlo nosím čím dál častěji i na běžné nošení, protože prostě nechci být mokrá. A nejstarší syn je v tomhle dost po mně.
Takže já softshellku nosím normálně místo bundy do práce, do města na výlet. Ale na sport ne, viz výše.
Ale ptala ses, co nosí děti a těm na to kolo (pokud není parné léto) i výlet softshellku s klidem dám a je to ideální. Na běžky nechodíme, tak tam nevím, ale třeba na bruslení a hokej jsem ji synovi dávala taky, když nechtěl kombinézu. Na podzim i na jaře jí na tréninky nosí taky (přednostně dávám tu s lepšími parametry).
V těch membránách já se nevyznám vůbec, ale pravdu máš, že je to vždycky trochu o kompromisu. Schválně jsem se šla podívat do skříně a mám jednu bundu Craft drahou jak prase, je s membránou. V těle jsem pod ní suchá, ale v rukávech má takovou celistvou podšívku, takže pod rukávama jsem mokrá
.
Druhá bunda je Humi, podobná téhle http://www.humi.cz/?lg=cz&kat=15&id=147&n=vetrovky-bundy-atacama-ii
Stála půlku, co ta od Craftu a jsem v ní suchá a lehký déšť taky snese. Pokud leje, tak nevybíhám.
Odpovědět