7.5.2012 18:19:59 Delete
Re: Zkušenosti s malými hokejisty
Marci,
tohle nejsou předsudky, ale realita....to, že ty konkrétní děti jsou hokejisti, jsem se dozvěděla až po několika měsících, co jsem se s nimi setkávala a znala je.....a moje postavení bylo ještě dobré, sama jsem hrála florbal, to má u nich (a mělo to i na té předchozí škole) dost prestiž, navíc věděly, že na ně nekoukám jako na potrhlé sportovce skrz prsty jako některé moje kolegyně....ale jejich pokřivená povaha mě dost trápila....
A hlavně, nepíšu, že jsou takoví všichni, ale právě jen ti, co se sešli na té konkrétní škole z konkrétního klubu....spojovalo je to nadřazené chování vůči ostatním....a jejich hlášky ohledně nedostatku peněz jiných dětí fakt nešly přeslechnout
(týkalo se třeba lyžáků nebo zahraničních výletů). Učila jsem je všechny (měla jsem komplet druhý stupeň na jeden předmět) a projevovalo se to ve všech třídách, kde byli...
V jedné třídě byli kopálisti, navíc půl na půl fandové Sparty a Slávie, ale tam to byla víceméně sranda, ty jejich slovní přestřelky....místní hokejisti byli fakt jiná sorta....jo a všechno dost chytré děti, jen tu svoji chytrost využívaly často tím nejméně vhodným způsobem....
Odpovědět