"O různých náboženstvích něco málo vím. Obecně mi není sympatické sdružování, kázání, slepé poslouchání, až fanatismus."
"všechny víry na světě mají vlastně stejného "Boha", jen ho jinak nazývají a jednotlivá náboženství k němu jinak přistupují."
"věřím, že tu nežijeme jediný svůj život, že naše duše je součástí Vesmíru a život na Zemi je jen takovým vybočením, kde se máme něčemu naučit, něco si vyzkoušet, abychom zase splynuli... Věřím, že my sami si určujeme, kam a komu se narodíme."
S tímhle se ztotožňuju. Ale mám (už) celkem jasno, přesně čemu věřím, co mi dává smysl, a zahrnuje to jak existenci Boha, tak Ježíše Krista mezi námi. S otázkou, jestli jsem věřící, nemám problém; vždycky totiž požádám o definici "věřícího", jak si ji představuje konkrétní tazatel. On něco řekne, a já pak navážu, co mám stejně, a co mám jinak. Myslím, že není třeba se univerzálně zaškatulkovat tak nebo onak...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.