2.6.2012 17:22:05 zerat
Re: Výchova štěněte
Taky nevím, kolik je štěněti?
My máme jorkšíra už brzy půl roku a vzhledem k tomu, že bývá skoro celý den sama doma, tak jí tolerujeme, že se chodí venčit na podložky - někdo řekne, že by to ten pes měl vydržet, ale nemáme to srdce jí nutit, aby nějakých 9 hodin čůrání i bobek držela a další věcí je, že mně to takhle vyhovuje, protože odmítám vstávat o víkendu v 5 hodin jako ve všední den a letět s ní venčit, takže po vzoru jiných pár sousedů máme na dvou místech v bytě podložky a chodí výhradně tam. Ale když jdeme ven, tak se venčí bez jakýchkoliv problémů venku
Nicméně naučit ji na podložky chtělo asi totéž co venčení venku, prostě sledovat a když začne ňuchat okolo a točit se, tak chce kadit a když se vyčůrala kam neměla tak říct důrazně fuj a dát ji na podložku - ty bys psa vzala ven
Moje mamka je na vesnici a všechny psy jsme učili venčení přes podložku, jak zvládlo štěně doma chodit na podložku, tak jsme podložku sunuli ke dveřím a až byla podložka za dveřmi bytu, tak pes začal kňourat u dveří a bylo jasno, že se s ním musí ven... čímž podložka zanikla. Tohle jsem původně chtěla praktikovat u nás, ale vzhledem k tomu, že jsem nastoupila do práce, tak se plány změnily a zůstali jsme u podložek
Odpovědět