5.6.2012 11:41:00 Eecta
Re: Odplínkování třiapůlleťáka
my nočník nepoužívali, máme ho jen v autě na cesty, doma se na záchod nasadilo prkýnko, k záchodu stupínek, na poličku dětské knížky... a děti si tam chodily posedět jako tatínek.
plíny jsem prostě sebrala a už je nedostaly, řekla jsem, že máme málo peněz a plíny mám tak akorát spočítaný pro miminko (mám děti 2 roky po sobě, takže vždycky byl novorozenec při odplínkovávání:))) na postel jsem navlíkla nepromokavý prostěradlo, o půlnoci nosila vyčůrat...
cca 3 týdny loužičkovaly... byla jsem počůraná já, koberec, povlak na gauči (nepromokavý)... sebrala jsem všechny dobroty a za povedené čůrání dostaly gumídka, jinak nikdy nic. po těch 3 týdnech se to skoro 100% naučily.
bylo jim lehce přes 2 roky, palice jsou jak se patří. když jsme někam šli, nosila jsem několikero náhradního oblečení + láhve s vodou na umytí... bylo to trochu na bednu, když jsem je na hřišti 4x převlíkala...
s nikým jsem to neprobírala, ani s dětmi jsem to neřešila, jenom jsem jim řekla, že už plíny nebudou, neprudila, netlačila, nechválila, nedělala skopičiny... jen jsem se normálně každou chvíli ptala, jestli se jim nechce a když chtělo, byla odměna. stejně babičky a dědové - žádné tlačení, posmívání, doprošování, vyhrožování... jenom zeptat, zeptat, zeptat... povede se = gumídek, nepovede se = převlíknout a zeptat, zeptat, zeptat:)))
v roce bych nezačínala, přijde mi to jako víc práce než užitku, hlavně když máš další děti... ale 3 a půl mi zase přijde už dost, plínu bych vzala a nechala ho pištět, ať si sedí na nočníku, když ho to baví... ono ho to taky věčně bavit nebude - ale hlavně bych ty plíny vzala a opravdu NIKDY už mu je nedala.
Odpovědět