15.7.2012 21:03:40 fillantropus
Tupozrakost
ahoj,
ještě než se nám podaří se přihlásit k nějakému ortoptikovi- mají dlouhé čekací doby- ráda bych začala s dcerou pracovat. Nějaké pomůcky jsem dneska zakoupila (lovení rybek magnetem, vyšívání, navlékání) atd.
Ale mám pár dotazů.
-kolik hodin denně vám radili oči procvičovat. Tím myslím cílená cvičení zaměřená na zrak- vymalovávání, vyšívání atd. Bojím se, abychom zpočátku oko moc neunavovali.
-doporučil někdo vašim dětem speciální oční školku ? Jakou, jak to probíhalo. V Praze několik očních školek je, ale dcera je velmi šikovná, nevidím důvod vytrhávat jí z běžné školky.
-doporučili vám kvůli tupozrakosti odklad školní docházky ? Bylo dítě kvůli tupozrakosti integrované ? Případně doporučili vám SPC a speciální oční školu ?
-kde jste sehnali počítačové programy k procvičování očí- jaké máte, kdo vám je doporučil. Kolik hodin denně procvičujete.
Dcera má tupozrakost, šilhavost, astigmatismus a dalekozrakost. Doposud neměla žádné problémy, nevím jak se budou ve školce v září tvářit na celodenní nošení okluzoru s brýlemi. Kupovali jste nějaká speciální čistidla pro paní učitelku ve školce ? Přemýšlím, že školce daruji ultrazvukový čistič brýlí pro všechny děti s brýlemi ve školce.
Zodpovězením mých dotazů mi pomůžete líp se připravit na další návštěvu u lékaře. Díky.
-
Odpovědět