23.8.2012 21:05:11 ..maya..
Re: Je možné u diagnózy dítěte nebo dospělého dojít k její změně k lepšímu?
adhd je široký pojem, u někoho příznaky úplně vymizí a u některých bohužel přetrvávají i v dopělosti
autismus-ten je celoživotní, nelze se z něj vyléčit, autista je autistou navždy, jediné co ho udělá společností přijatelného je že se naučí sociálnímu chování, naučí se fungovat mezi zdravými, pro nás logické dáné, pro ně velmi těžké a je jim to proti srsti
dysfázie tak tam bych řekla že záleží na síle postižení, můj 8letý syn s expresní dysfázií, adhd, aspergerovým syndromem má stále velké mezery v řeči, je to práce na dlouho a momentálně zlepšení nevidím..přes školní rok ale posun byl-chodí do logo školy takže jemožné že ted stojíme protože jsou prázdniny, sice cvičíme ale nejdeme dál, opakujeme..do budoucna tak půl na půl, ovlivnovat ho to určitě bude
co se týče práce, já jsem pracovala od 3-6let, od 6 doted jsem na MD a v květnu se vracím zpět do práce, je to náročné ale pokud chodí do školky/školy tak to jde..ale je třeba mít vstřícné zaměstnavatele a pomoc v rodině..
myslím že zrovna tyto dg se nedávají od stolu, a pokud ano je to špatně, myslím ale za tu dobu co se těmto problémům jako rodič věnuji že to je mýtus vytvořený rodiči-moje dítě je hyperaktivní tak jej omluvte...
neznám nikoho komu by byla dg odebrána, znám spíš ty kteří v pubertě a starším věku k dg autismu došli..
Odpovědět