10.9.2012 7:00:33 Lída+2
Re: Kolik dětí v 1. třídě?
Lízo, myslím si to samé a dětem jsem hledala školu s menším počtem i za cenu dojíždění.
Sama jsem chodila do školy kde byli dvojtřídky 4 prvňáci a 12 druháků a pak se to tak různě střídalo až do čtyřky(v celé škole cca 50dětí)...od páté dojíždění do okresního města. Ve třídě se topilo v kamnech(školu znáte z některých filmů- bodej´d by ne....asi jediná v republice :-D, kde by se dalo natáčet s tímto topidlem) a do třídy vmáčkli lavice pro 36 chudáků.....
Pro mě to byl naprostý šok. BYlo málo učebnic...., mluvnice,matiky,atlasy byli jen do lavice jeden. Takže po jednom výstupu se zeměpisářkou mi taťka osobně koupil můj vlastní.A češtiny a matiky mám kompletně své....nyní se mi podle nich procvičuje moje dítě a mlaská si nad tím jak jsou lepší.
No když se nad tím tak zamyslím.,...ono se moc nezměnilo...učebnic je opět málo a dětí se do třídy cpe taky tolik jako by se chtělo dosáhnout nějakého rekordu
Já třeba bych byla osobně pro převedení učebnic do čteček,aby tahali jen to,aby ubylo křivých zad,ale to je zase o něčem jiným.....
Odpovědět