Mám dotaz asi nejlépe na učitelky. Chápu, že učiva je v první třídě hodně a je potřeba to probrat a řádně trénovat, ale kolik úkolů je podle vás dobré dávat prvňáčkům????? Každý den se s prvňákem (synem) celkem běžně učím hodinu až hodinu a půl. Nestíhám nic jiného. Dnes třeba měl: jednu řádku psaní čísla 5 v uvolňovacích cvicích, 4 řádky písmenka u (malé, s čárkou, bez, s kroužkem), kroužkovat v živé abecedě písmenka podle barev, čtení písmen, čtení slabik. A k tomu by měl ještě skládat písmena dle diktátu. Hodinu a půl nám to zabralo. Není to můj první prvňáček (dcera je ve třetí) a mám dojem, že dcera toho tolik najednou neměla. Je tedy pravda, že učitelka často "fňukala" (hlavně v prvním pololetí), že jsou pozadu, ale nakonec všechno stihli udělat v pohodě. Je tedy pravda, že dceru učení bavilo a tak jí to asi i lépe šlo, ale i tak mi toto připadá jako šílené tempo. Zajímá mě váš názor jako učitelek, ale samozřejmě i maminek.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.