26.10.2012 9:32:46 Pišťucha
Re: Volně pobíhající psi
Protože mám psa, který se nepřátelí s každým psem, vadí mi volně pobíhající psi.
Můj pes chodí s náhubkem bez vodítka, pohybuje se v okruhu 5 metrů ode mě a na zavolání přijde (volám ještě předtím než někde někoho může ohrozit). Mezi dětmi ho nenechávám běhat, nenechávám ho otravovat cizí lidi (přivolám k noze), pokud jdeme v místech, kde je větší koncentrace lidí nebo psů jde na vodítku.
A proč mi vadí volně pobíhající psi? Protože většina z nich neposlechne majitele na zavolání i přes to, že předem upozorňuji aby si majitel psa zavolal mnozí z nich to neudělají (nebo nedokážou). Pak nastávají nepříjemné situace kdy můj pes na cizího vyjede a často je pokousán (protože můj pes má náhubek - cizí ne) - a když se mi začnou takhle hašteřit vedle kočáru, tak je to opravdu velmi zábavné.
Nehledě na to, že syn je teď v tom věku, kdy má obličej v úrovni hlavy větších psů.
Zkušenost mě naučila nevěřit lidem, kteří tvrdí, že jejich pes je hodný a nic neudělá. Jednou může být vždycky poprvé a já rozhodně nechci být jeho první.
Odpovědět