30.10.2012 10:44:30 Mammita
Re: Poznámky v první třídě
Naxii, já mám kluka a holku.
U kluka ve třídě teda fakt nikdo nelítá. Děti zlobí tak nějak normálně. 1.třída je vždycky náročná, na ty děti je toho moc atd. Ovšem pokud Tvůj syn lítá při hodině, tak mi to normální nepřijde. Představ si tu učitelku. Má tam dejme tomu 25 dětí a má s nimi probrat látku podle osnovy.
Dcera teď taky chodí do první třídy a mají tam velmi problémového chlapce. Já se orosila hned jak jsem v srpnu zjistila, že s ní bude ve třídě. Už to co se dělo ve školce bylo dost šílený. Učitelky prosily maminku o spolupráci, doporučovaly jim PPP, ovšem maminka si stojí za tím, že její syn je bezproblémový a basta. Teď ve škole to nabralo grády, chlapec ničí dětem sešity, dupe jim po taškách, skáče po stolech, vříská, utíká a schovává se, případně se snaží probojovat úplně ven, což je naštěstí nemožné. Je velice chytrý a šikovný, ale znemožňuje výuku. Často se stává, že dcera hlásí, že si místo vyučovací hodiny malovaly, protože paní učitelka musela s dotyčným žákem ze třídy (často to totiž vygraduje do záchvatu, kdy až ztrácí vědomí).
Dcera je dost citlivá a má toho spolužáka ráda. Prý to s ním umí a učitelce pomáhá. Ale stresuje jí to a asi všechny děti, protože být svědkem tohohle fakt není nic moc. Učitelka má ve třídě 31 dětí.
Tohle ti píšu proto, aby ses vžila do té situace ve třídě. Ne proto, že bych si myslela, že máš takové dítě. Jde o spolupráci se školou. Co si někdy se synem i učitelkou sednout, popovídat si a nastavit pravidla? Třeba stačí jen málo k tomu, aby to bylo všechno v pohodě.
Odpovědět