Já svoje jméno začala nesnášet už ve školce, kdy jsem zjistila, že jsem "jiná" (neměla jsem české jméno, ač rodiče i všichni předci češi byli). Děti umí být hodně zlé a já si kvůli jménu vytrpěla dost. Nebyla jsem ani v kalendáři. V 23letech jsem se nechala přejmenovat a klasické běžné české jméno, které každý zná. Rodina mi říká stále stejně, jak byli zvyklí (ptali se mě, mají-li mi říkat novým jménem, nenutila jsem je do toho), partner a okolí mi říká domáckou podobou nového jména. A já jsem konečně šťastná a kdykoliv se mám někde představovat, už se mi nedělá špatně a lidé na mně divně nekoukají s otázkou "Cože? jakže se to jmenujete? A co to je proboha za jméno?"
Dceři jsme vybrali jméno ne úplně tuctové, ale běžné, v českém kalendáři uvedené a v našich poměrech známé.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.