Re: Co stojí dětská skla do brýlí?
Tak jasně, že oni doporučí plastová skla. Protože si to hezky zacálujete. A oni z toho mají zisk že.... hajzli rýžovat na děckách. Tohle mě fakt štve. Kdyby šlo o dospělého, tak řeknu ještě ok. Ale u jednodioptriových brýlí aby děcku dali plasty. to je vrchol.
Nám plastová skla hradí pojišťovna, protože má vysoké dioptrie.
U ztenčení chtěli tisícovku na jedno sklo. To jsme odmítli. Protože se jí mění dioptrie jednou za rok. A i brýle měníme často. Skla pokud je tam škrábanec, a to je často - plastová skla.... tak měníme skla do obrub i dvakrát ročně.
Tak ztenčení se nevyplatí.
Ale....
máme jednu optiku (jsou tam nepříjemné baby) ale oni tam dělají "menší průměr skel" - jak oni tomu říkají. Protože když jsme nechali jednou udělat skla (plasty) neztenčené jinde. Vyšly z toho lupy. Má plusky dioptrie.
+3 dopt.+2cyl (každé oko)
Když jsme se ptali v té naší optice jakto že oni to udělají tenčí a bez připlacení ztenčení. Tak mi ta optička řekla, že je to "menší průměr skel".
Když se na to ptám v jiné optice - jeslti by to mohli udělat, tak všude krčí rameny. A že neví co chci. Že si mám zaplatit ztenčení. Že to nebude hezké.
NO jistě že neví. Proč by se s tím crcali že... když na tom můžou vyrýžovat prachy.
Mám kolegyni která kdysi pracovala v optice. Tak mi to potvrdila. Říkala, že s tím menším průměrem skel je hrozná drbačka. Tak že radši dělají že to neznají. A cpou lidem ztenčení.
Fakt radím přístě jít do skleněných skel . Ty vám zaplatí celé pojištovna. A bude to lehké i tak.
Odpovědět