12.12.2012 22:36:08 NovákováM
Re: Domácí čokoláda do formiček a rychlé cukroví
formičkové znám a mám, ale je to fakt taková ta tuková bomba, málo kakaa... blbě se to vyklápí, ale po zchlazení to jde, jako když koupíš nejlevnější čokoládu na trhu?
Jinak cukroví - za mne prima, dobré a ne moc pracné jsou podvodnice:
2 hrnky hladké mouky, 9 lžic studeného mléka, 1 kostka tuku (ztužený - kupuju Ivu, je-li k dostání, lze nahradit), 1 žloutek, 1/2 kostky droždí.
Prostě zamíchat, prohníst, výslednou kouli umístit do misky, zatopit vodou, do lednice - ideální je nechat přes noc.
Pak vyválet plát, může být i docela tlustý, tak 1/2 centimetru a vykrajovat. Vykrajovat malé tvary!!!!
Peče se na vymazaném plechu nebo papíru, nevoní to, vlastně to vykyne a nabyde v troubě, proto malé tvary.
Obaluje se v cukru - moučka s vanilkovým, nebo skořicovým.
Bývá to dobré, chroupá to jako ořechové. Pro ty co nemohou ořechy, docela příjemné. A z téhle dávky je ho i hodně.
Odpovědět