12.12.2012 22:54:08 Senedra
Re: Domácí čokoláda do formiček a rychlé cukroví
Recept, který jsem si stáhla tady z rodiny, už nevím od koho...
Plněné perníčky:
60g másla, 3 lžíce medu, 2 vejce, 300g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého koření do perníku (směs, jako má kdo rád) => Z toho vypracovat těsto a rozválet na placku silnou asi 4mm. Vykrajovat kolečka, kytičky, hvězdičky... Na náplň použít tužší povidla ( v případě potřeby lehce naředit teplou vodou nebo rumem). Doprostřed vykrojeného tvaru dát asi 1/2 lžičky povidel, kraje pomašlovat vajíčkem, druhým stejným tvarem přiklopit a kraje přimáčknout. Péct na 170°C asi 25 minut. Ihned po upečení pomašlovat vajíčkem. Později ozdobit (já je měla pomatlané bílkovou polevou.) Prý je to obdobně dobré i s marmeládou, ořechy nebo kandovaným ovocem.
Já dělám vlastně jen kytičky, ty se mi nejlíp dávají dohromady, hvězdičkám se připalovaly špičky.
Když není čas, nechám tak jak jsou, když je čas a nálada, namočím do čokoládové polevy, případně posypu nějakým zdobením.
Odpovědět