18.12.2012 8:40:33 TeriRez+3
Restaurace a malé děti
Velmi často mi během našich snídaní/obědů/večeří vrtá hlavou, jak to dělají rodiče s dětma v restauracích. Párkrát jsme to zkusili a byl to vážně očistec....
Jak jste naučili děti normálně v klidu jíst?
Aktuálně to u nás vypadá tak, že si děti (3,5 a necelé 2 roky) s jídlem různě hrají, poskakují na židlích, kopou do stolu, lezou přes stůl (naštěstí už jenom ten mladší), povykujou atd. atd... už si ani nepamatuju, kdy jsem se opravdu v klidu a v pohodě najedla.
K tomu teď teda pro jistotu přidali to, že v podstatě nejedí skoro vůbec
.
Tak mi pořád vrtá hlavou, jakým způsobem se děti naučí normálnímu stolování. Už jsem tady kdysi zakládala podobnou diskuzi, všichni psali, že to je přeci "nápodobou", jenže u nás to nějak nefunguje
jsem z nich už dost často zoufalá, po dobnrym, po zlym, nic na ně nezabírá. A jakmile starší něco vymyslí, tak se toho ten mladší hnedka chytí a zatímco starší toho na náš popud nechá, tak mladší samozřejmě ještě ne...
Díky tomu si ani netroufáme jít s dětmi někam do restaurace, radši se na delších cestách (na dovolenou apod.) živíme rohlíky v autě, než abychom se zastavili někde na kus pořádného jídla
Svým způsobem je to jedno, ušetříme a jednou za rok to člověka nezabije, jde mi spíše o ten princip...
Já už bych se táák moc ráda dočkala klidného stolování
Odpovědět