20.1.2013 22:39:20 Jana + 3
Re: anketa: škola bez domácích úkolů
Dcera (druhá třída) má úkoly denně, ale zaberou jí cca 10 minut, max tak do půl hoďky, když od toho odbíhá. Kolikrát ani nevím, kdy je dělá a co vlastně. Někdy to namastí hůř, než bych si představovala, ale je to její boj a pokud se vysloveně na něco nezpetá, jde to mimo mě. Takže psaní úkolů v odpolední škole nepotřebujeme a navíc si je někdy stejně v družině napíše. Syn jde do školy v září, to bude asi větší boj, ale zase budu mít čas se mu ze začátku věnovat a pomoci.
Domů beru děti v 95% po obědě, tak pak máme ještě volné celé odpoledne a stíháme i nějaké kroužky. Ale mám výhodu, že jsem na mateřské. Za odpolední "školu" bych byla ochotná připlácet (i dost), pokud by např. byla více individualizovaná, skládala se z volitelných aktivit a kvalitních lektorů, více venkovně-pohybově zaměřných. A ne každý den, přece jenom děti si potřebují i jen tak pohrát, pozvat kamarády, zapařit na počítači.
V režimu "přietím pozdě z práce, rychle vyzvednu,nakoupím..." bych byla pro, aby si dítě napsalo úkoly v družině. A pokud by potřebovalo víc péče, holt bych obětovala víkendy, večery, zmobilizovala babičky, kamarádky, doučování... Ale prodlužovat paušálně všem dětem školu - to jsem zásadně proti.
Odpovědět