| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaříme levně

23.1.2013 0:34:05 Lubar

Re: Luštěniny

Já luštěniny zařazuju poměrně dost, většinou tak dvakrát do týdne - ať už ve formě polévky, nebo ve formě hlavního jídla. Pokud jde o polévky, tak málokdy máme ryze luštěninovou, obvykle je to luštěnino-zeleninová. Hodně oblíbený je cosik alá boršč - v podstatě jen hovězí maso nahrazuju červenýma fazolema. Děti milují fazolovou s pestem - to je většinou rychlovka, za základ použiju fazole s rajskou omáčkou z konzervy, k tomu přidává nějakou zeleninu, co tu zrovna mám, zpravidla mrkev, a přímo na talíři každé dítě dostane lžičku pesta a posypu mu polívku sýrem.
Cizrnovou polévku dělám obvykle z kombinace pórku a mrkve.

Pokud jde o luštěniny jako hlavní jídlo, tak hodně dělám to, že luštěninu používám v uvařeném stavu podobně, jako maso a míchám jí se zeleninou a dochucuju, takže mi pak vznikají různé varianty jako zrovna dneska - cizrna na kari s mrkví a zakysanou smetanou a k tomu příloha rýže. A děti se po tom mohly utlouct.

Hodně se snažím řídit tím, že by se to s luštěninami nemělo zas až tak přehánět, že jedna hrst je na jeden den dostačující - a hrst pětiletého dítěte fakt velká není, takže těch luštěnin není zas až tolik, je to podobný, jako když se dává maso.
Odpovědět

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.