23.2.2013 3:23:56 .kili.
Re: Novoroz.žloutenka - neklesající bilirubin
- "u mého synka se za dobu hospitalizace v porodnici vystřídalo 5 lékařů a každý měl naprosto různý přístup k tomu, jak řešit jeho velmi vysoké hodnoty bilirubinu (měl skoro 400)."
no, tomu moc nevěřím, spéíše jste nejspíše špatně pochopila jejich rozpravu, hladiny bilirubinujsou různě významné v různých hodinách života a za různých dalších okolností
- " ani lékaři se nedokáží vůbec shodnout a tak matky neví, koho se už zeptat."
nmyslím si, že to nedokážou, mohou za jistých okolností zvažovat různou příčinu
a tak i indikaci k laboratornímu vyšetření, co terapie se týká, mají naprosto jasná guidelines, celosvětově principiálně shodná
- "nejsem ten, kdo by jim mohl poradit. Takže pošlu spíše pár odkazů na články a ať se matka rozhodne sama"
tak to zrovna není nejšťastnější ešení, může se setsakramentsky splést, a to nejen ohledně žloutenky samotné, ale i ohledně věcí, které ji probázejí, to by také nemuselo dopadnout nejlépe. Já jsem od jedé matky dostal odkaz na jakýsi už nevím jaký sergver o dojčení, to, co tam psala ta osoba o žloutebce, to byla jedna havárie a řekl bych, že tam bazpokorně, ba hrdopyšně radí neprosto bez znalosti věci. Je to neseriosní, představuje se jako expert na kojení, předhazuje různé smyšlenky jako skutečnost a je poznat, že jí lidé důvěřují. Cosi jsem jí napsal, vyjmenoval chyby ve stati, ale marné, trvala i na takové ptákovině jako že bilirubin je červené krevní barvivo.
Odpovědět