20.3.2013 17:55:34 Binturongg
Financování prezidentské kampaně
Zajímavý článek o financování Zemanovy kampaně.
Když jsem tu říkala, že kdo nechce Kalouska, ať nevolí ani Zemana, jelikož bez knížete (kdyby byl prezident) půjde TOPka do háje a navíc je Kalousek pouze jeho kolega a nikdy spolu přátelsky nepopili, byla jsem za vola.
Ale peníze bere Kalousek i Zeman od téhož donátora.
Zajímalo by mě, na jakém základě se donátoři rozhodují, kam vrazí prachy...
Nějaký systém pravo-levo hodnot v tom zřejmě nebude
část textu:
"Milionová suma je jednou z mnoha, které na Zemanův účet přicházejí až po samotné prezidentské volbě. Volební tým to vysvětlil tak, že si dárce na zaplacení kampaně nasmlouval už před volbou, dohodl si ale, aby peníze posílali až nyní.
Podle kancléře Vratislava Mynáře a předsedy SPOZ přijde kampaň na 30 milionů korun. Na začátku února Zemanovi do této částky chybělo ještě 18 milionů. Nyní mu jich schází pouhých osm.
Minulý týden dorazil například příspěvek 1,5 milionu od Štefana Loncnara, který je znám už z roku 2009 jako jeden z prvních donátorů Kalouskova projektu TOP 09 a také jako muž, jehož peníze svého času pomáhaly ústecké Setuze v éře Františka Mrázka a Tomáše Pitra.
Přišlo ale také půl milionu korun od dvou anonymních dárců, kteří navíc peníze složili v hotovosti. Výše darů, u kterých není znám jejich původ, se tak vyšplhala na 4,4 milionu korun."
Odpovědět