28.3.2013 18:14:49 Senedra
Re: Nejlepší mazanec a beránek
na beránka používám tětso na naší oblíbenou bábovku, jen dávam tak půlku, případně udělám celou dávku a zbytek těsta upeču v jiné formě. Těsto je docela tuhé, asi jako krém, neteče, část obarvím kakaem a máme flekatého beránka, čokoládovou polevu nedávám.
Bábovka s tvarohem
Na těsto:
¼ kg másla nebo Hery
¼ kg měkkého tvarohu ( nejlépe v kostce)
¼ kg cukru krupice
¼ kg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
5 vajec
Dále:
Olej a mouka na vymazání a vysypání formy. Oříšky, rozinky, strouhaný kokos nebo kakao na dochucení.
Postup:
V míse utřeme rozměklé máslo s cukrem, pak přidáme žloutky. Po vypracování zapracujeme tvaroh. Dále vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Pozor – těsto je poměrně tuhé, asi jako krém.
Část těsta lze obarvit kakaem, mohou se přidat rozinky, oříšky ( celé i strouhané), strouhaný kokos…
Těsto přendáme do vymazané a vysypané formy ( můj tip – vysypávám ji strouhaným kokosem), nahrneme k okrajům a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Ještě horkou bábovku vyklopíme, můžeme pocukrovat nebo použít polevu.
Moje varianta – strouhané lískové oříšky nebo strouhaný kokos...
Odpovědět