10.5.2013 15:32:29 Martina, 2 kluci
Re: Rizikové školní výlety
Ta, co psala, že jede se šesťáky a osmáky, budu asi já
U nás se jezdí na výlety tradičně na delší - první stupeň na jednodenní, šestka a sedmička na 2 dny, osmička a devítka na 3 dny (osmáci jedou na tzv. branný kurs, aby se to nějak jmenovalo).
Míru rizika určuje každý učitel dle svého gusta - já jezdívám do hor a na cyklistiku (pokud mám třídu, kde děti všechny dobře jezdí - tj. dají 30 - 50 km po hezké cestě...což letos nemám, takže hory), unesu i koupání, ale nešla bych do raftů, kánoí a pod....což zase v klidu unese kolegyně, takže její třída byla na raftech.
Ředitel nám do ničeho nemluví, máme i kolegyni, která dětem na výlet vždy objedná zážitkový den či dvojden - lanový park, koloběžky a pod. - je starší a netroufá si na větší fyzické zátěže - obdivuju ji.
Je nám proplaceno veškeré jízdné, ubytování a stravné po celou dobu výletu - vyplníme klasický cesťák.
Vážím si toho, že to takhle máme.
Ještě k rodičům - berou naše expedice kamkoliv jako samozřejmost, neděkují, často si vyzvedávají děti i s hodinovým zpožděním (se slovy "tak jste ho tu mohla nechat - na nádraží - on by tu hodinku počkal) , popř. předpokládají, že jim děti dovezeme až domů, což jim neplníme a oni se zlobí. Jednou mi i matka vynadala face to face, že si pro dceru po třech dnech musí na nádraží, byla jsem těhotná, tudíž přecitlivěla, tak jsem si doma plakala...teď už mě to nebere, je to běžná okolnost návratu z výletu. Nejsme městská škola, větší vesnice...jen pro úplnost.
Odpovědět