20.5.2013 12:51:02 Etea
Je nezbytné používat kojeneckou vodu?
Dobrý den,
ráda bych zjistila váš názor na nezbytnost používání kojenecké vody. U prvního dítěte jsem o tom nijak zvlášť nepřemýšlela, u dětské lékařky jsem podepsala jakési poučení ve smyslu, že voda z vodovodu není pro kojence vhodná. Když jsem se ptala proč, dostalo se mně odpovědi, že je to prostě tak.
Různé naše zahraniční návštěvy udivilo, že něco jako "kojenecká voda" existuje a že by se něco takového mělo používat. Když jsem zjišťovala, jak to funguje u nich, tak jsem zjistila, že se používá pouze voda z vodovodu, někde se max. doporučuje a dětí do půl roku převařit.
V té souvislosti jsem si vzpomněla, že jsem četla nějakou informaci o tom, že Česká republika je v úpravě a kvalitě pitné vody a kvalitě rozvodů na světové špičce (nevím ale, od koho tato informace pocházela a zda vůbec nějaké takové poměřování opravdu existuje).
Připadá mně trochu komické, že většinově asi kupujeme balíky kojenecké vody, aniž bychom věděli, proč bychom to vlastně měli dělat, co že je to v té naší kohoutkové vodě tak nevhodného a že by to, co kohoutková voda obsahuje, mohlo mít jakýkoli negativní zdravotní dopad na naše děti. Nevím, kde se to vzalo, a proč právě u nás je to tak rozšířené.
Když k tomu vezmu v úvahu ekologické (hromady PET lahví, doprava) a ekonomické hlediko, pak mně z toho vychází, že je to naprostý nesmysl.
Jak jste na tom vy, pokud jde o kojeneckou vodu?
Odpovědět