Dozrál čas na to nacpat své nestandardní dítě do školky
Budou mu 4 roky, vývoj nerovnoměrný - mentální úroveň v průměru 14-16 měsíců.
Stupeň postižení, dle posudkářů, III. - sám se nenají, plně v plenách...
NA doporučení odborníků, kteří v synkovi odhalili slušný potenciál a prognóza v rámci sebeobsluhy a vývoje by mohla být relativně dobrá, máme najít školku, protože doma už je to jednotvárné, matka rozmazlující, nedůsledná...
Stačilo by prozatím třeba 2-3x týdně na dvě tři hodinky.
Školku speciální nebo školku s možností integrace a s asistentem.
Víc než dětský kolektiv potřebuje syn individuální vzdělávací plán a přístup - tj. školka musí být kvalitní - ne pouhé hlídání.
Vesele jsem zasedla ke strejdovi Googlovi a nestačila žasnout - v Jihočeském a Plzeňském kraji lze vygooglit v podstatě jen minimum takových školek, notabene je nejbližší několik desítek kilometrů.
Nikde se nikdo nechlubí tím, že by integroval žáky s postižením, pokud najdu alespoň denní stacionář, nemá ani vlastní webovky a nemám ponětí, co tam dělají, od kdy do kdy fungují, jakého věku jsou klienti...
Taktéž jediná MŠ v okolí - kromě pár fotek, kde je vidět, že je ve třídě minimálně 12 dětí různého věku, se nikde nedá dočíst, jaká vzdělávací program používají a žádné podrobnosti.
Prostě mám paranoidní pocit, že se služby tohoto typu pečlivě tají
Můžete mi, prosím, někdo poradit buď:
kde hledat tato zařízení (protože nějaké www.firmy nefunguje)
nebo něco konkrétního doporučit?
Žijeme na rozhraní jižních a západních Čech. Máme stejně daleko do Budějic, Příbrami i do Plzně (80km), což už je na dojíždění do školky přece jen trochu moc.
Bylo by ideální sehnat něco do 50km...