Tak já tu vzdychala nad Muzejní nocí v Brně - ta byla týden před Nocí kostelů.....
Noc kostelů je v celém světě současně - ta byla 24.5. i tady u nás. Taky jsem měla díky tomu pěkné fofry. V pátek jsem byla 6 - 10 v práci - buzení dětí, fasování prádla, papíry a tak.
Od 10 - 12 chystání pokojů na ubytování (přijelo 20 chlapů, co tu před 30 lety vojákovali). Takže uklidit 10 pokojů, převlíct 20 postelí, umýt 5 koupelen a pod.
Ve 12 donýst domů oběd, osprchovat se, umýt a usušit hlavu,....
Od 14 opět na pracoviště, okontrolovat si pokoje (protože mezi tím tam prošly děti, takže smetí v odpaďáku, přes opakované upozorňování si někteří neuklidili ručníky a kelímky s pastou a kartáčkem z koupeny a tak....). Pak jsem vyfasovala klíče od prostor ve škole, kterými jsem ty bejvalé vojáky v sobotu provázela, jako učebny, ateliéry, zkušební kuchyně a bar
. Byla to děsná psina, protože se furt ozývalo: "Týýýjo, tady jsme fasovali zbraně" a "Hele, tady zůstaly ještě flašky po nás" ve cvičném baru. Nebo "Ty vole, tady jsme se zašívali, když jsme měli službu" a "Po těhle schodech jsme skákali žabáky a chodili kachňáky třeba 10x dokola" a dokonce i "Ty vole, tady jsem s v půlce chodby posral a pak musel jít s hnědejma kaťama do sprch...".
Vytiskla jsem si papíry, co se musí s těmi lidmi vyplnit a letěla domů.
Pak jsem něco snědla a v 17:15 bylo na náměstí rozezpívání.
Od 17:30 jsme zpívali v rámci Noci kostelů v kostele na náměstí, pak se přesunuli do Husova sboru a tam pokračovali do 19:45. Pak jsem šla ty lidi ubytovat s domů dorazila okolo deváté.
Fakt trochu náročný den....
Ale Noc kostelů je pěkná akce a to se ještě chystáme 8.6. ns Pražskou muzejní noc! Ale tam je toho tolik, že ještě nemáme vybráno na co půjdeme...