8.6.2013 15:22:33 Milly
Re: Školní bačkory
Věřila bych, že tohle napíše spíše moje čtrnáctiletá dcera než dospělý člověk.
Chtěla bych tě vidět v pozici uklízečky, když by v červnu pršelo a pak se nepřezutý děcka nahrnuly do školy a do tříd a navíc i když je sucho, nanosil by se do tříd písek, prach a všelijaké svinstvo, včetně exkrementů. Ohledně přezůvek se zkrátka smiř s tím, že ve škole platí nějaká pravidla, která se musí dodržovat. Ve spoustě zaměstnání si taky nemůžeš nosit co chceš a nikoho nezajímá, zda se ti to líbí nebo ne. Tenisky jsou venkovní obuv, nejsou vhodné ze zdravotního ani hygienického hlediska a hlavně by se rázem polovina žáků nepřezouvala, protože by chodili ve škole v tom,v čem do ní přišli a s klidem by tvrdili, že jsou to přezůvky. Věř mi, že mám dnešní děti prokouknuté, když mi švagrová učitelka vypráví zážitky ze školy. Jinak si taky uvědom, že v některých státech musí děti nosit školní uniformy a tady se většina maminek může zbláznit z toho, že na některých školách musí mít žáci na prvním stupni povinně bačkory a to ještě z velmi dobrých důvodů. Věřím, že kdyby měla zakladatelka doposud lepší přístup ke škole a poprosila učitelku o výjimku, tak by se dohodnout dalo, jak píše Aduš. Z diskuze mám ale spíše pocit, že zakladatelka škole vstříc moc nevychází, tak pak to samé lze čekat od školy.
Odpovědět