25.6.2013 12:48:37 Tripanozoma Vyspaná
Napadení cizím psem
Ahoj, mám dva bišonky - fenku a ročního pejska. Když bylo štěněti (pejskovi) cca 14 týdnů, napadl ho na procházce agresivní jack russel terier a ještě jeden pes, ten byl o něco větší, ale byl mu dost podobný, možná přerostlý jack russel terier. Max 3 m od nás stála jejich panička, ani na psa nehoukla, vůbec se nesnažila jakkoli zabránit svým psům, aby napadali toho mého. Po mé prosbě, ať si je zavolá, se jen otočila a lhostejně šla pryč. Dva agresivní psi navolno, bez náhubku napadali ty mé. (Šli jsme po cestě kolem dět. hřiště, podotýkám, že tady psi navolno opravdu nemají co dělat. Náš panelák je celý zasazen v takovém komplexu několika hřišť, takže pejskaři tudy normálně prochází, jinak se z baráku prostě nedostanou. Měla jsem dva a neměla jsem možnost je oba vzít do náruče, takže jsem se koncem dlouhého vodítka snažila odehnat aspoň toho víc agresivního, vdůsledku toho mi šel po ruce, ale aspoň mi nezakousl psy. Skončilo to natrženým rukávem a mým vztekem. Štěně se cca rok bálo psů.
Včera večer jsme na ně narazili znovu. Paní opět vodítka v ruce, neprojevila ani trochu snahu si je zklidnit, zavolat, nic, jen si mávala vodítky v ruce a šla dál, své psy nechala řádit na těch mých. Jack russel terier je sice malý, ale temperamentní a tlamu má na malé plemeno docela velkou, takže není problém pokousat ruku i malého psa. Bohužel jsem až dnes zjistila, že je můj pes mírně pokousaný. Dvě asi 1 cm2 ranky, není to nic vážného, ale jde mi o princip. Kam to můžu nahlásit? Přes srst to včera nebylo vidět.
Odpovědět