Můj strach ze synova nástupu do první třídy
Nějak to na mě poslední týdny padá. Synovi bude v srpnu 6 a v září jde do první třídy. Není nadprůměrně chytrý, prostě normální kluk, kterého nebavi malování...slušně řečeno, o písmenka se nezajímá, ale ve slově je docela slyší (první, poslední a některá výrazná i v uprostřed). Čísla ho baví, trochu sčítá, odčítá, násobí. Neumí psát ani číst, nevidím důvod ho to učit, když sám nejeví zájem. Ale do školy se těší, školku neměl nikdy rád.
Strach mám já. Ve třídě bude jen 17 dětí, to je podle mě krásný stav, ale z toho 10 dětí bude odkladových. Většinu z nich znám ze školky, většina z nich čte i píše tiskace...netuším krom jedné holčičky proč měly děti odklad. Mám obavu z toho, že několika dětem bude už na podzim nebo v průběhu roku 8 a synovi teprve čerstvě šest. Možná chybně předpokládám, že bude pomaleji chápat, že většina třídy bude i z hlediska věku většiny dětí zvládat rychlejší tempo atd.
Asi spíš jen potřebují uklidnit a povzbudit, že doma taky máte inteligenčně průměrné dítko, které nástup do školy zvládá a je tam spokojené
![:-)](/g/s/0.gif)
Odpovědět