6.7.2013 17:25:31 jenny1024 + 2015 + 2017 + 2019
Učitelství matematika/fyzika - kombinované
Ahoj,
mám už jednu přírodovědnou aprobaci pro ZŠ i SŠ a chtěla bych si dodělat ještě aprobaci na matiku a fyziku. Jednak se to hodí a jednak mě matika a fyzika baví...
Máte někdo zkušenosti s učitelstvím matiky a fyziky na matfyzu v Praze? Ten obor se ofiko jmenuje Fyzika se zaměřením na vzdělávání, ale je to matika i fyzika, jak se pak odhalí v navazujícím magisterském studiu, mají to jenom divně pojmenované.
Protože od září budu učit, můžu studovat jenom kombinovaně a ráda bych věděla, jestli s tím tady má někdo zkušenosti...
1) Přednášky jsou ob týden v pátek, že jo? Bude vadit, když tam budu chodit jenom odpoledne (dopoledne učím, kruci! Proč je přednáška v pátek od 9.00, když je to obor pro učitele-pracující?
) a na dopoledne si tam dám diktafon? Mají vyučující nějaké prezentace, nebo aspoň rozumné knihy?
2) Jak je to zvládnutelné? Zrovna končím PřF, matika i fyzika mě vždycky bavily, ale přece jenom nejsem Einstein...
3) Jaká je na škole atmosféra? Jsou studenti bráni jako obtížný hmyz, který to přišel co nejvíc odfláknout, nebo jako lidi, co se chtějí něco dozvědět? U nás na fakultě byla atmosféra výborná, ale když slyším historky z jiných škol, občas se nestačím divit...
4) Jak je to s bakalářkou a diplomkou? Když si totiž vzpomenu na ty stovky a stovky hodin v laboratoři při práci na svojí diplomce (nestudovala jsem původně učitelský obor), omývají mě... Nejen že bych to už nikdy nechtěla absolvovat znovu, ale taky to, jak jsme to měli my, bylo zcela nereálné stihnout při jakékoli práci, natož na plný úvazek.
5) Jakékoli další drby?
Dík!
Odpovědět