11.7.2013 16:32:27 Snapeová
Puberťačka omdlévá
Dceři je čerstvě 13 let. Už několikrát se ji stalo, že omdlela. Jednou po operaci ještě v nemocnici. Podruhé po hospitalizaci se zlomeninou. Jednou ve škole při vyučování - začátek střevní chřipky. Většinou to jsou stresovější situace, případně začátek nějaké nemoci, ale dneska sebou plácla na ulici z ničeho nic. Jen stačila říct, že je jí špatně a už ležela. Nic si nepamatuje, jen bílo před očima.
Já mám nízký tlak, tak podobné situace znám, ale mě se zatmí a než sebou plácnu, tak mám dost času si třeba sednout nebo se aspoň něčeho chytit. Ještě nikdy jsem neupadla do plného bezvědomí.
Čím to může být? Tedy u dcery. Puberta, rozbouřené hormony? Poprvé omdlela v 10 letech.
Mám strach, že sebou jednou plácne třeba do silnice, nebo se uhodí do hlavy ...
V srpnu jdem na vyšetření na neurologii - trpí na migrény, takže tam to samozřejmě řeknu. Ještě si chci vyžádat krevní obraz, jestli ji nechybí třeba železo.
Kolegyně v práci mě vybláznila epilepsií, Alzhaimerem (máme v anamnéze), nádorem ... a dalšími chuťovkami.
A ještě dotaz - jak správně probrat omdlelé dítě? Se mnou dcerka ještě nikdy neomdlela, jen tatínkovi, babičce a učiteli ve škole. Tak, abych ji třeba neublížila. Mám ji nechat probrat samotnou? Volat sanitku? Sanitku ji volali jen ze školy, nakonec jen konzultovali a o dceru se postarala školní zubařka.
Ach jo, my taky musíme mít všechno :-(
Odpovědět