12.7.2013 9:48:50 Petra
Re: Puberťačka omdlévá
Ahoj,
přesně tohle se stávalo mé starší dceři, cca od 10 let začala náhle omdlévat, padala bez předchozího upozornění, že je jí špatně - takže v podstatě nikam nemohla sama. Ve škole jsem upozornila všechny učitele, když někam jeli (MHD)byla vždy u učitelky, na eskalátoru ji pro jistotu rovnou držela kolem pasu...bylo to náročné. Prodělala všechna vyšetření: krevní testy, EKG, EEG, magnetickou rezonanci(tunel)- strašně jsem se bála, jak to dopadne, omdlévala totiž poměrně často. Výsledek - velmi rychlý a prudký růst + nástup puberty (hormonální bouřka) a tělo už to prostě přestalo zvládat...opravdu velmi rychle vyrostla,byla o hlavu a půl větší než její vrstevníci. Dr.ji jen dál sledovali, dostávala vitamíny, železo, snažila jsem se o pravidelný režim, dostatek spánku, pohyb venku (sama hraje závodně házenou). Dcera se po omdlení po pádu sama "probudila", vždy si stěžovala na žízeň a zimu. Většinou stačilo si chvíli odpočinout, napít se a byla ok.
Dnes je jí 17 a měří 185cm, je štíhlá. Omdlévat přestala kolem 13 let (nástup MS).
Držím palce, P.
Odpovědět