27.7.2013 19:08:32 .kili.
Re: Co chápete pod pojmem pravice?
- "v tom případě ovšem buď máme málo povinností, nebo špatný stát."
ano, a pokud to tak je, nmeříkejme, že stát je málo solidární, to by se mu ani moc nadalo vyčítat, ale říkejme, že neplní svou povinnost. Politikové jsou mazaní a proto mlůuví o solidaritě, aby svou povinnost ponížli na něco dobrovolnéh, ba na jejich velkorysost a humanitní přístupy. Pendrek. Jsou to úředníci, a to i ti poslanci, i ti senátoři i to ministři, jsou to úředníci, kteří stojí v čele a mají mýt mluvívím zákonem, mají předepisovat, co je správné, užitečné a spojené se zákony. K tomu jsou z kandidátů vybrání a za to jsou placeni.
- " ztížení, přístupu lidí s postižením k pomoci státu, na kterou se všichni povinně skládáme."
ano zmínil jsem to vícekrát, a nejde jen o to, jde i o zájem, kteří ti, co stojí v čele, mají. Jak jsem psal, byl jsem na semináři ve sněmovně, pořádaném paní ThDr Klasnovou, která mne pozvala, nastínil jsem tam obecný problém konceptui handicpu a navrhl jeden. Ale to je vedlejší. Na semináři byla z poslanců akorát dr Klasnová a jedna komunistka, skoro bych řekl, že zmizla před koncem. destíky handicapovaných různým postižením. Příběhy, že by jeden brečel - ne ani tak nad osudem těch lidí jako na byrokratických barikádách stavěných iodiotskými úředníky. Mmch, dojal mne k slzám zástupce ministerstva, který sdělil, že nyní zkoumají důsledky zákona. Hned jsem se přihlásil a poprosil, zda by se to nedalo zkoumat předtím, než to bvyjde.
Není zájem, víte. Ti, co jsou placeni, nemají zájem - jak pak chtít plnění povinnosti.
Odpovědět