10.8.2013 19:24:29 Dari79
Re: Peníze od rodičů jako svatební dar
Moje matka se taky zřejmě o rovnost snaží, ale já jí to statečně bojkotuju.
Moje situace, situace sestry a situace bratra jsou natolik rozdílné, že by mi bylo hloupé, aby si myslela, že sestře může pomoct jen, když totéž dá mě (jak to má brácha, nevím, ale počítám, že nedostává-nedostal zatím nic, ale je svobodný, bezdětný, práci má, zase u maminky dlouho bydlel (podstatně déle než my dcery)).
Sestra je dlouho na mateřské, mají 3 děti, takže logicky potřebuje podporu větší, než já, která si pořídila dítě "na stará kolena", už zajištěná, s chlapem, který taky finančně nestrádá... Tj. my nepřijímáme nic od žádného z našich rodičů, nepotřebujeme to. Takže - já když bych se dozvěděla, že matka dala sestře 30.000,- kč na svatbu a mě jen svatební dar 2.000,- Kč, tak by mi to určitě nevadilo.
Za jiných okolností, třeba kdybychom na tom byli finančně bledě a matka peníze měla a jí dala a mě ne, tak by mi to asi pocitově vadilo, brala bych to, že mě má míň ráda nebo že třeba s tou svatbou nesouhlasí atd.
Aby se kvůli mě zadlužila, jen aby mi dala stejně, jako dřív sestře, to bych teda určitě nechtěla.
Odpovědět