30.8.2013 10:16:49 Filip Tesař
Re: LES - Liberální ekologická/ekonomická strana
Hledat ideální stranu plnou ideálních politiků je nadlouho. Beru to tak, že něco je na stole a vážím pro a proti.
Původní návrh zákona o solární energii byl rozumný, v dotacích plně inspirovaný německým. Změnil se díky lobbyistickým změnám během čtení v parlamentu, ale z hlavy nedám, jak hlasovali zelení - dost možná pro, s tím, že nějaký zákon je lepší než žádný... Každopádně z jejich dílny výsledek nebyl.
Jacques se ztrapnila vystoupením s biomasou, ale je mi proti srsti se jí kvůli tomu zgruntu vysmát. Pro mne je a taky pořád i zůstává jednou z mála autentických levicových političek u nás, která (navzdory té biomase) taky přemýšlí, hlavně přemýšlí o věcech bezprostředně kolem nás, a líbilo se mi, že svoje veřejné působení dělá srdcem.
Nevím, jak kompetentní byl Liška, ale podle mého určitě v porovnání se Zemanem, Kuchtovou, i Buzkovou, která se ráda stavěla do pozitivního světla, ale její vizí na ministerstvu bylo udržovat status quo, nějak bylo, nějak bude, a nota bene s Dobešem, byl Liška podlé mého slušný ministr, důležitá věc byla např. Bílá kniha školství, kterou začal zpracovávat - první strategický koncepční dokument novodobého českého školství.
Odpovědět