4.10.2013 8:22:48 propiska
Re: Od jakého veku by ste prihlásili dieťa na bojový šport?
Já jsem se vrátila po letech ke karate a samozřejmě s vlastními dětmi. Syn od 1: třídy, mladší dcera vloni 4letá jezdila s námi, hlídání nemám. Zvládá naprosto v pohodě a mnohdy i lépe rozcvičku než děti co už chodí do školy- taková ta klasika- kroužení hlavou, rameny, ruce, nohy, boky, běhá....základní techniky se snaží napodobovat, postoje taky- ale přiměřeně svému věku. Celý trénink nevydrží, chodí si sednout, hraje si s plyšákem a pak zase přijde když je něco co chce a co ji baví.
Jsou oddíly, kde jsou přípravky od 4let, tady je dcera sama a chodí už druhým rokem. JInak se doporučuje většinou začínat v 6 letech a i podle zkušebních řádů se mohou zkoušky u bojových sportů dělat až od 6let ( karate), možná někde i později.
Ad ty kolena- mám s nimi taky problémy,ale příčina je jinde. Bavila jsem se o tomhle s trenéry a kamarády, co sportují vrcholově- kolena hodně souvisí s ledvinami a ..bojový sport 2x týdně kondičně zdravotní problémy nezpůsobí, pokud se dobře rozcvičíš a máš správné postoje.
Odpovědět