16.11.2013 22:04:34 Jana + 3
Re: Tady je odpověď o rozinkách z Veterinární toxikologické databáze:
Máme tříletého 12ti kilového úplně zdravého voříška. Jedla pouze granule. Od té doby, co se narodila nejmladší, tak taky spousta dalších věcí, které jí dá, pokud dostatečně nehlídám (včetně čokolády). Všechno bez újmy.
O tom, že jsou rozinky jedovaté jsem neměla pojem do velikonoc. Odpoledne mi děti shodily na zem zadělané těsto na mazanec a naše fenka kus sežrala. v podvečer jsem šla s dětmi ven a fenka mírně doma ublinkla, pro jistotu jsem ji nechala na zahradě. Když jsme se vrátili, vypadala nějak divně. Ale byla jsem sama s dětma, než jsem je vykoupala a dala spát, nemohla jsem to řešit. V devět jsem se na ní šla podívat, za dveřmi bylo nazvraceno a pořádně se motala. Pustila jsem jí dovnitř a volala na veterinární linku. Myslela jsem, že je to z droždí. V průběhu telefonátu se zvedla a chtěla se napít z misky, podlomili se jí nožičky a už nevstala. Volala jsem dědovi (manžel byl daleko), aby přijel a pohlídal děti a o půlnoci jsem ji odvezla k veterináři. Skončila dva dny na kapačce, ale naštěstí je úplně v pořádku
Druhý den, na velikonoční pondělí jsme místo schovávání vajíček na zahradě likvidovala koláče obsahující nabobtnalé rozinky. Takže na rozinky bacha!!!!
Odpovědět