Re: Kupujete dětem genderově neutrální hračky?
Já mám taky kloučka, který od malička tíhnul k holčičím hračkám, takže během let dostal: růžový mixer, růžový vysavač, má dva kočárky a asi 4 panenky - malá miminka, plyšovou Faninku z Kouzelné školky (tu miluje nejvíc na světě), domeček s panenkou od Polly Pocket, ve školce si vždycky nejvíc vyhrál v kuchyňce (měli krásnou, dřevěnou)...jednu dobu jsem dokonce pro něj měla točicí sukýnku do který se převlíkal
...a když si nechal narůst vlasy, občas chtěl, abych mu na doma učesala culíčky
...
Nikdy jsem mu nebránila, holčičí hračky si vždycky moc přál, proto je dostal... dívčí svět ho láká, asi i proto, že má kolem sebe v okolí samé holčičí kamarádky - tak nějak to holt vyšlo.... teď je mu 8 let a narozdíl od kluků v jeho věku si s holkama rozumí, povídá a hraje si s nima (dle jeho vyprávění se jeho spolužáci ve třídě, od holek spíš separujou) a i když je to kluk jak vyšitej (momentálně je jeho nejoblíbenější hračka pistole Nerf a roboti z Lega) tak myslím, že mu je tenhle vhled do holčičího světa spíš ku prospěchu
.
Co mi ale v jeho mladším věku dost vadilo byly pistole a zbraně vůbec - nicméně neubránila jsem se a dnes má v šuplíku takový arzenál všech možných zbraní od pistolí, mečů, granátů, nožů apod. že by ho nezaskočila ani třetí světová
Odpovědět