19.11.2013 14:13:51 Edysha
Re: Jedlé vytlačované perníčky
Mandlovy speculatius(40-80ks) - 250gmasla, 300g cukru, 100g marcipanu, 1 vejce, 2čl skorice, 1/2 čl kardamonu, spetka hrebicku, muskatoveho kvetu, spetka soli, 500g hl.mouky, 100g mandl.lupinku. Postup: maslo smichat s cukrem a marcipanem. Do mouky dat vejce a koreni a pridat k maslu a spol. Nechat min. 2hod odpocinout v lednici. Pece se 10 min na 200 stupnu, horkovzduch 180. Jo ty mandlove lupinky se davaji ze spodu tech figurek, tj. bude je das na plech a na ty vylisky z formicek, nebo je pridas kdyz zatlacujes testo do formicek.
Svabske figurky (60figurek) - 500g cukr moucka, 4 vejce, kura z 1 citronu, maslo, mouka a anyz na plech. Plech se vymaze maslem a poprasi moukou a posype anyzem. Vejce s cukrem utreme do peny a postupne pridavame mouku a citronovou kuru. Vypracujeme testo a vyvalime 1cm silny plat, ktery z obou stran porasime moukou, nakrajime na primerene kousicky, ktere vtlacime do formicek. Prudkym uderem vyklopime testo na plech. Prebytecnou mouku odstranime steteckem. Figurky nechame na plechu 24 hodin odpocinout. Pece se na 160 stupnu (horkovzduch na min) cca 20-30 minut. Pri peceni se nechavaji dvirka trouby pootevrena. Povrch figurek musi zustat bily, jen spodni strana musi zhnednout. Upecene figurky se nechavaji 2 tydny ulezet, aby zmenkly.
Druhy recept nemam vyzkouseny, ale je z me nejoblibenejsi pecici kucharky, takze verim, ze bude super.
Odpovědět