Re: Bílková poleva na perníčky
Když potřebuji bílé lesklé plochy (vypadají efektně hlavně na tmavších perníčcích s kakaem), naředím si část polevy takovým množstvím citronové šťávy, aby byla dost tekutá. Mezi kontury pak nanáším tuhle polevu druhou stranou maličké moka lžičky (když je správná konzistence polevy, jde to výborně a poleva se sama pěkně rozleje mezi konturou, když tak jí trochu pomůžu tou lžičkou. Perníčky si skládám na plech a jakmile je plný, hned ho dávám sušit do pootevřené trouby na 90 stupňů (10 minut). Při tomhle sušení v troubě má poleva pěkný lesk, je to taková spíš glazura. Nehodí se ale na to poleva se škrobem, ta dělá při sušení v troubě neplechu.
Když vše vychladne, může se ještě přes glazuru dozdobit zdobičkou. Samozřejmě se dá totéž udělat i z barevné polevy (třeba různé světlejší pastelové barvy v kombinaci s bílou).
Odpovědět