Re: hrozba exekuce a rozprodej osobních věcí
Vzala jsem si před xlety nebankovní půjčku. K té jsem dostala pouze dodatek ke smlouvě. Přímo smlouvu ne. Byla to půjčka s automatickým revolvingem podána tak, že v případě, že budu poctivě splácet, bude mi v průběhu půjčky nabídnuta možnost navýšení. Půjčku už jsem měla skoro doplacenou a přišel mi doporučeně dopis, že mi navýšili úvěr. Součástí toho dopisu byl i nový splátkový kalendář. Tenkrát jsem to tady řešila. Dostala jsem radu a ihned reagovala. Navýšení jsem vypověděla stejně jako navýšení budoucí. Měl se zaslat dopis do 5 dnů. Samozřejmě to udělali tak, že jsem na to měla dny sotva dva. Potvrdili mi, že je vše v pořádku. Pídila jsem se po tom, kde jsou tedy ty peníze, abych jim je mohla vrátit, ale oni je poslali na můj již zrušený účet a peníze se jim automaticky ani neodeslaly.
Přišel mi nový splátkový kalendář, kde mi, ale nesedělo datum ukončení splátky, které bylo o 2 roky delší. Zjistila jsem, že mi něco podobného udělali asi o 2 roky dříve. V té době tedy žádný dopis neposlali a tím, že vlastně ani peníze ne, o ničem jsem nevěděla.
No a to se řeší vlastně do teď.
Odpovědět