Re: Jak daleko máte školu či školku od domu?
Jamall,
jak psaly jiní - nakonec je to rozhodnutí na vás.
Naše zkušenosti s výběrem škol(k)y jsou následující:
Starší dítě - školka pěšky cca 10 min (s dítětem ráno půl hodiny) - dalších 10-15min do práce (MHD nepomůže, jezdí jinými směry). Vedle je škola, kam odcházela většina dětí ze školky. Ale od nás je to přes hlavní silnici a pro mě bylo důležité, aby mohlo dítě v případě potřeby dojít/přijít i v 1-2. tř. samo (také se to hodilo, když byl sourozenec - tehdy miminko nemocný). Takže jsme zvolili jednu ze dvou škol, které jsou cca 5 min a do obou se dá dojít pouze po chodníku, bez přecházení.
Mladší dítě - zimní, se školkou zpočátku bez šance, vozili jsme 7km přes město, zpět přes město do práce... Ještě, že to bylo jen na půl roku, než se dostal do jedné místní školky. Chodí tedy jinam, než chodila dcera - ale zase logisticky je to kolem školy (ta první školka byla na opačnou stranu ale zase cestou do práce a blíž k prarodičům, kteří taky někdy vyzvedávali).
Nevím, jak přesně staré a samostatné děti máš, ale já bych asi zvážila, jestli se stěhovat hned nebo počkat pár let, až budou moct děti dojíždět samy i ve větším provozu a mít teď školu blíž.
Pro nás ten půlrok byl opravdu dost náročný - jedno v 1. třídě a druhé vozit přes celé město a ještě se dostat do práce nějak rozumně (a to máme naštěstí dost tolerantní zaměstnavatele a já jsem měla na tu dobu zkrácený úvazek).
Odpovědět