29.1.2014 11:29:48 Renula
Re: Lázně pro astmatika a sourozenci
Já teda byla ve Cvikově, Velkých Losinách a 3x v Jeseníku. Ale z mých zkušeností - musíš mít buď schválenou léčbu na všechny děti. Nebo - a to je nejčastější - schválí ti léčbu na některé dítě, která pak má vše zadarmo (ubytování + procedury) a ostatní děti si vezmeš s sebou bez nároku na procedury a jídlo. Většinou se jedná o menší sourozence do tří let.
Když mi neschválili lázně pro starší dceru a pro mladšího syna ano, tak mi bylo řečeno přímo v lázních, že bych musela platit dceři ubytování. (dcera v té době měla 10 let). Je proto lepší si rovnou zavolat do lázních, kam chceš jet a zeptat se na tuto možnost.
Co se týče diagnozy, tak vyloženě s astmatem je tam méně dětí. Častěji to byla právě velká nemocnost. My byli poprvé s častou nemocností, pak už diagnoza astma.
Ohledně schvalování nejvíce záleží na pojišťovně. Žádost ti může napsat pediatrička nebo alergoložka, ale rozhoduje pojišťovna. Např. mě neschválili dceru (náběh na astma, šíleně moc alergií, velká nemocnost) a v lázních mi pak řekli, že tam mívají děti s mnohem lehčími diagnozami, ale že s Brnem bývali vždycky problémy ohledně schvalování....takže asi tak, že kdyby to bylo v Praze, tak by to bylo bez problémů.
Odpovědět