19.2.2014 6:03:51 .kili.
Re: Kolik se platí za den v nemocnici?
"jsem pracovala pouze ve třech nemocnicích, nicméně ve všech o nutnosti přijetí k hospitalizaci rozhodoval lékař. Ať už pacienta, nebo jeho doprovodu."
Směšujete několik věcí, nadto špatně. Přijetí pacienta do lůžkové péče je dáno právními normami, stejně jako přijetí doprovodu. Z Vašeho vyjádření je zřejmé,
že jste o ně ani neškobrtla, natož anyste o nich měla potuchy.
- "Byli to taky lékaři, kdo případně reviznímu lékaři zdůvodňovali, proč chtějí od pojišťovny proplatit přijetí doprovodu u pacientů nad šest let. "
Lékaři by sice mohli chtít cosi proplatit, ale marně. Hednak pobyt doprovodu není v systému drg hrazen ze zdravotního pojištění, jednak, pokud hrazen byl, pak
o úhradě rozhodoval revisní lékař (např. na žádost pacienta by proxy nebo lékaře) ne tak lékař zdravotnického začízení, tedy např. lůžkového oddělení nemocnice.
- "Ale možná Kili pracuje v nemocnici, kde o přijetí rozhoduje vrátný"
V dané věci je zcela irelevantní, zda pracuji či nepracuji v nemocnico. nesdělil jsem nic o kompetenci vrátnho, ani jsem ho nezmínil. Úhrada zdravotní péče ze zdravotního pojištění je dána úhradovou vyhláškou a ne Vašimi zkušenostmi. jejichž popis odráží toliko neznalost věci, umocněnou pokusem o pitomé invektivy.
Až mi b úhradové vyhlášce najdete kalkulaci úhrady pobytu doprovodu, můžeme pokračovat v diskusi. Do té doby si své pitomé invektivy nechte pro sebe.
Odpovědět