18.3.2014 23:10:46 Duhová + kulička
Re: Danove priznani - odpocty na deti
Vždyť ti ale nikdo nebrání uplatnit si daňový bonus. Jestliže to ale pro tebe není vzhledem k daňovému paušálu výhodné, to je úplně jiné téma. Znovu opakuji, daňový paušál má sloužit ke snížení administrativní zátěže, ne optimalizaci daní.
A nedělej si ze mě srandu, mě dovolenou zaměstnavatel z vlastní kapsy, ve smyslu charitativního daru, rozhodně neplatí.
Já si na ni, jako každý zaměstnanec, musím samozřejmě vydělat. Nebo si opravdu myslíš, že když zaměstnavatel stanovuje výši mzdových nákladů na zaměstnance, tak nebere x týdnů dovolené v potaz? Že pak překvapen a zaskočen vytahuje z kapsy další peníze při proplácení dovolené? Samozřejmě, že ne. Dovolená je zahrnuta do celkových mzdových nákladů na zaměstnance a dle toho je stanoven zaměstnancův měsíční výměr.
Nevím, jestli máš v záloze ještě nějakou demagogickou myšlenku, ale věř mi, že tu nechci rozpoustat vášnivou diskuzi na téma OSVČ versus zaměstnanec. Oboje má svoje plusy a mínusy a každý máme jiné možnosti, podmínky, předpoklady. Toť vše.
Odpovědět