Z+2, mně tenhle tvůj přístup přijde dost neuvěřitelnej. Manipulace, vnucování, snaha o vzbuzování pocitů viny.
Co je na tom nevolit proboha hloupýho? TY přeci volit jdeš (tak si teda můžeš připadat chytrej), a do toho, jak svoje volební právo ne/využijou jiní, je ti velký houbeles. Samozřejmě že TY za sebe máš plné právo si myslet "byl bych blbej, abych nešel volit", ale jak to můžeš říct o někom, kdo se rozhodne jinak než ty?
A proszaovat povinný volby - to mi připadá ještě neuvěřitelnější, bez ohledu na to, jestli to někde jinde mají, a když to navrhl prezident, tak jsem nevěřila vlastním uším, jestli se už opravdu definitivně zbláznil. Co myslíš, že by se tím vyřešilo? Ti lidi, co by byli rozhodnutí nevolit, by svůj hlas stejně nějak zneplatnili, copak nevidíš tu totalitu v tom?
Podotýkám, že já jsem volit byla, protože ZA SEBE to pokládám za svoji občanskou povinnost. Ale necítím právo k tomu nutit kohokoli jiného, ani mu vyčítat, zda šel nebo nešel volit.
Máme volební PRÁVO, nikoli POVINNOST, a tak by to mělo zůstat. Je zhovadilé řešit nízkou volební účast tak, že to někomu přikážu povinně. A příští krok bude, že mu přikážu i KOHO má volit. Fuj, nechci, to už tu jednou bylo.
Je-li takto nízká volební účast, měli by se politikové když už tak spíš zamyslet, PROČ (cca 50 procent svědčí nejspíš o tom, že lidi považujou demokracii za tak stabilní, že není potřeba volit, 11 či kolik procent svědčí spíš o rezignaci a znechucení, což by politiky hodné toho jména mělo zajímat.)
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.