25.7.2014 1:03:49 Dari79
Re: Kojení - miminko usíná a málo pije
Krom toho, že to zkus s tou laktační poradkyní, tak
prostě se hoď do klidu, když to nepůjde, dělejte si to po svém.
Dodnes je mi špatně z toho, jak jsem v nemocnici dítě vážila před-po, kojit max. 20 minut a "maminko, buďte si ho", "musíte si ho budit" ... pak ostříkat, co nevypil nalít do něj flašou a zas "musí to dopít, musíte ho budit" ... dokud nevypije x-krát denně, x-ml, tak domů nepůjdete...
Tj. můžeš ho u kojení budit, šimrat ho prstem na tvářičce a po bradičce, aby teda nespal a pil. Neměl by být u prsu 45 minut, když stejně jedeš "trojkou" (kojit, dokrmit,odstříkat) - to pak nedáš časově... Když kojíš co tři hodiny, tak musíš mít rytmus - kojení 20 minut, max. 10 minut dokrm, dítě frknout spát, dalších cca 20 minut odstříkání, zbytek času jakžtakž pro sebe, než se jde zase na věc - my teda předtím ještě cvičení Vojtovky. Nedovedu si představit, že u toho bych měla mít dítě u prsu 45 minut. Když nepomůže laktační poradkyně, zkus i kojící klobouček (což sice "laktační liga" zakazuje, ale moje dítě s ním pilo podstatně líp, než bez něj - je to teda už asi "navždy", protože pak bez kloboučku už pít nechtěl, ale my jsme tam ten rozdíl měli veliký)
Trojku jsme vydrželi asi 3 měsíce? už si to radši nepamatuju, byla ze mě troska (vyhublá, nevyspalá, klepala jsem se), pak jsme najeli na částečné UM, takže jsem přestala odstříkávat a jeli jsme "dvojkou" - nakojit-dokrmit UM, to bylo bezva. Kojila jsem celkem 13 měsíců (samozřejmě čím dál tím míň, jako všichni) a mělo to i tu výhodu, že jsem mohla teda dítě občas nechat na starost tátovi s flaškou UM .
Takže za mě, flaška neznamená automatický konec kojení, dokud zvládneš dokrmovat i MM fajn, když ne, tak UM ti dítě taky nezabije. Zabojuj- zkus tu poradkyni - ale když to nepůjde, tak se nic tak strašnýho nestane.
Odpovědět